Çok küçük bir alan dahi doğru eşya seçimi ile gayet ferah bir çalışma mekanına dönüşebilir. Önemli olan ofislerin çalışma performansını olumsuz etkilemeyecek, motivasyonu güçlendiren ve ferah bir mekan oluşturan eşyaların tercih edilmesidir. Zor gibi görünse de aslında böyle bir ofis ortamı oluşturmak çok kolay. Mutlaka bir dekorasyon uzmanı ya da iç mimardan yardım almanız gerekmiyor. Ayrıca ofis eşyalarını seçerken işlevsel yönlerini de düşünmeniz lazım. Her açıdan ideal ürün modellerini kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Size yardımcı olacağını umduğumuz ipuçlarını aktarıyoruz.

1- Ofis Masası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

ofis-masasi

Küçük bir ofise sahipseniz çalışma masalarının açık renk olması gerekiyor. Mekan büyüklüğü sorunu yaşamıyorsanız ve olabildiğince resmi bir ortam yaratmak niyetindeyseniz bu durumda koyu renkli çalışma masaları size daha uygun olacaktır. Çok küçük çalışma masaları iş motivasyonunu ciddi düzeyde düşürüyor. Ancak gereğinden fazla geniş masalar da mekanı daraltacaktır. Çalışma masasına bilgisayar, bazı kırtasiye malzemeleri ve en az iki dosya sığmalı. Bu ölçülere uygun bir ofis masası, en ideal seçim olacaktır. Masa altının görünmemesi de önemli bir detay. Görüntü kirliliğine neden olan kablolar, bilgisayar kasası gibi eşyalar gizlenmiş olur.

2- Ofis Sandalyesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

ofis-sandalyesi

Çalışma sandalyesi seçiminde önceliğiniz çalışanların sağlığı olmalı. Omurga desteği sağlayan kavisli yaslanma alanına sahip sandalyeler, personelin bel ve sırt ağrıları yaşamasını önler. Bu sayede iş motivasyonları da düşmeyecektir. Sandalyelerin boyunun ayarlanabilir olmasına dikkat edin. Her ofis çalışanı aynı boyda olmayacağından kullanıcıya uygun bir boya getirilebilen ofis koltukları temin etmeniz gerekiyor. Çalışma sandalyelerinin koyu renkli olmasına da özen gösterin. Aksi halde haftada bir koltuk yıkama firması ile görüşmek zorunda kalabilirsiniz. Kumaş kaplama koltuklar terletmeyeceği için bu yönde seçim yapanlar pişman olmaz.

3- Ofis Dolabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

ofis-dolabi

Ofis dolapları mutlaka ihtiyaca yönelik olarak tercih edilmeli. Öncelikle çok fazla belge ve dosya kullanılan ofisler için bol miktarda depolama alanı sunan ofis dolapları kaçınılmaz olur. Bu bilgiyi hafife almayın. Zamanla muhafaza edilmesi gereken belgeler çoğalır ve tüm belgeleriniz birbirine girebilir. Düzenli bir belge muhafazası için ofis dolaplarının buna elverişli bir tasarıma sahip olması şart! Bol miktarda çekmecesi olan modellere pek ihtiyaç olmaz. Bir ya da iki çekmece yeterli olacaktır çünkü çekmeceler ofislerde pek kullanılmaz. Kapaklı dolapları bulunan modellere ağırlık verin. Nadir kullanılan dosyaları bu bölümde muhafaza edebilir ve görüntü kirliliğini de önlemiş olursunuz. Ofis dolaplarında açık renkler makbul. Koyu renkler sadece çok geniş ofisler için ideal bir tercih olacaktır.

4- Ofis Kesonu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

kesonlar

Keson modelleri arasında yüzlerce farklı modelin olduğu söylenemez. Genellikle iki ya da üç çekmeceli olan keson modellerinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus, boyudur. Çalışma masasının altına girebilecek bir boya sahip olmasına dikkat edin. Ayrıca mutlaka kilitlenebilen bir çekmecesi olmalı. Ofis çalışanlarının kendi kişisel eşyalarını genellikle bu çekmecede muhafaza etmeyi tercih ettikleri unutulmamalı! İki değil dört ayağı da tekerlekli olursa, zemini çizmeden ve zarar vermeden taşınması mümkün olur. A4 ebadında bir dosyanın sığabileceği genişlikte olması da dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alıyor.

5- Diğer Ofis Eşyalarını Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüm bu mobilyaların dışında ofislerde mutlaka mevcut olması gereken farklı eşyalar da var. Örneğin askı en önemli ofis eşyalarından biridir. Özellikle kış aylarında kalın mont ve ceketlerin ofis içerisinde gerekli bir yer kaplamaması için askılar önem taşır. Ayrıca bir adet de olsa kitaplığınız bulunmalı! Gerek çalıştığınız sektör ile ilgili anında incelemeniz gereken kitapları, gerekse de ofis çalışanlarının kültürel faaliyetleri için edebiyat kitaplarını bu kitaplık içerisinde barındırabilirsiniz. Faks makinesi, tarayıcı gibi cihazların konabileceği geniş bir malzeme masası da temin etmelisiniz. Bu ürünü alırken ofis cihazlarını düzenli bir şekilde yerleştirebileceğiniz tasarımda olmasına dikkat etmelisiniz, aynı zamanda ürün ölçülerinin ofisteki alana sığacak boyutta olması da en önemli noktalardan birisi.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster