A4 kağıdı katlayarak, uçabilen bir oyuncak yapmak yaratıcılığın doruk yaşları olan çocuklukta ayrı bir yere sahiptir. Ofislerde ebeveyni ile işe gelmek durumunda kalan çocukları meşgul etmek için sıkça kullanılır. Bazen ofis arkadaşları arasında da çocukluk neşesine dönmek ve şakalaşmak maksadıyla kullanıldığı olur. Kâğıttan uçak yapımı kadar uçağı uçurmak da ayrı bir keyiftir. Çocuklara da yetişkinlere de eğlence kaynağı olan bir aktivitedir. Katlayarak uçak yaptıktan sonra çocuklar, “kâğıttan neler yapılır?” sorusu ile farklı denemeler yapar ve yaratıcılıklarını zorlarlar. Bu da çocuk gelişimi açısından faydalı bir süreçtir.

Kağıt Uçak Tarihi

Tarihçesi oldukça eski olan katlama uçak çeşitlerinin atalarının, 2000 yıl öncesinde Çinlilere dayandığı düşünülmektedir. Bazı rivayetlere göre de ilk defa Leonardo Da Vinci tarafından da farklı mühendislik denemeleri sırasında yapılmıştır. Öte yandan, günümüzde bilinen katlanarak yapılan uçak, ilk olarak 1909 yılında yapılmış olsa da en çok kabul edilen model 1930 yılında Lockheed uçak şirketinin kurucu ortağı Jack Northrop tarafından yapılmıştır.

Kağıttan Uçak Nasıl Yapılır?

Kâğıttan uçak yapımı, çocukluk döneminde ilk öğrenilen katlama sanatı ürünlerindendir. Japon kâğıt katlama sanatı olan origami kapsamında yapılan uçaklar, farklı katlama şekilleri ile yaygın olarak beş ayrı modelde yapılabilir. En basit olanı ingilizce “Dart” olarak adlandırılır. Ani ve hızlı hareket manasını da karşılayan bu kelime, fırlatıldığında uçağın davranışını da ifade eder. Bu uçak altı temel katlama adımı sonucu yapılır. “Bombus”, “Avcı” ve Boğa burnu, farklı katlamalar sonucu yapılan diğer kolay modellerdir. Daha ileri düzey uçak modelleri için; “kâğıttan neler yapılır?” sorusunun cevap anahtarı olan origami sanatına aşinalık gerekir.

Dart modeli için; A4 önce dikine ikiye katlanır, sonra açılır. Ardından, karşılıklı her iki köşe, orta çizgiye doğru katlanır ve üst kenarlar, orta çizgiye doğru kıvrılır. Son olarak, uçağı ortadan ikiye kendinize doğru katladıktan sonra üstteki kenarlar, uçak gövdesinin kenarlarına gelinceye kadar, kanatlar aşağı katlanır.

Kağıttan Uçak Yapımı İçin Püf Noktalar

  • Katlama işlemleri sırasında kanatların simetrik olmasına özen gösterin.
  • Simetri dengeli uçuş için önemlidir. Uçak yapıldıktan sonra geri adım atmak kat izleri yüzünden işe yaramaz.
  • Uçağın şeklinin bozulmasını istemiyorsanız; katlama işlemleri bittikten sonra gövdesinin orta kısmını, çift taraflı bant ile yapıştırabilirsiniz.
  • Uçağınızın daha uzun menzil gitmesini istiyorsanız, uçağın ön gövdesine bir ataç takabilirsiniz. Ağırlık uçağınızın daha uzağa uçmasına yardımcı olacaktır.
  • Uçaklar genellikle bina içinde daha iyi uçarlar, bazı modeller açık havada da başarılı performans gösterir.
  • Kanatların en boy oranı uçağın uçuşunu etkiler, dolayısıyla katlarken uçağın nasıl gitmesini istediğinizi göz önüne alın.
  • Uzun, geniş kanatlar süzülerek gitmesini sağlar, ancak uçak yavaşça atmalısınız.
  • Kısa kanatlarla uçağı daha hızlı fırlatabilir ve daha yukarı gitmesini sağlayabilirsiniz.
  • A4 kâğıt ile uçak yapımı için kaliteli kağıt ürünleri çeşitlerini Avansas farkı ile kolayca satın alabilirsiniz.

Avantajlı A4 Kağıt Fiyatları İçin Doğru Adres: Avansas

Avansas A4 çeşitleri ile yazıcı, fotokopi makinesi ve diğer işlemler için ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Avansas sunduğu zengin ürün yelpazesi içinden dilediğiniz ürünü, avantajlı ödeme seçenekleri ile kolayca sipariş edebilirsiniz. Kolay iade ve değişim olanağı sunan Avansas, stoklu çalışır ve siparişinizi 1 iş gününde ücretsiz teslimat ile size iletir. Ekonomik paketlerle gelen Avansas A4 çeşitleri, uygun bütçelerle ofisleriniz için alışveriş etmenizi sağlar. Avansas Daily A4, 2500 sayfa ile çift taraflı baskıya uygun yapısı ile ekonomik bir seçimdir. Aynı özelliklere ve sayfa sayısına sahip Avansas Business A4, yazıcıda sıkışma yapmaz. Beğendiğiniz ürünleri, Avansas güvencesi ile hemen ve kolayca sipariş verebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster