2020 Yılında Popüler Olan Yeni İş Fikirleri Nelerdir?

Yeni trendler, ekonomik koşullardaki değişim ve salgın hastalık gibi beklenmeyen durumlar iş dünyasında yeni fikir ve girişimlerin doğmasına sebep oluyor. Her dönem, bazı iş kolları düşüşe geçerken bazı sektörler girişimcilerin yüzünü güldürüyor. Bu durumda para kazanmak isteyenler de yeni iş fikirleri arayışına giriyor. Avansas, tercihiniz ne olursa olsun işinizi kolaylaştıracak tüm ürün ve malzemeleri sizlere sunuyor.

2020’de revaçta olan iş fikirlerinden bazıları şunlar:

Doğum Fotoğrafçılığı

Bir fotoğraf makinesi ve laptop kullanılarak kolaylıkla yapılabilecek bir iş olan doğum fotoğrafçılığı 2020’de trend haline geldi. Anne ve babalar çocuklarının doğum anını ölümsüzleştirmek için profesyonel fotoğrafların çekilmesini talep ediyorlar. İş fikirleri arasında revaçta olan doğum fotoğrafçılığı artan talepler sayesinde gittikçe yaygınlaşıyor.

Solucan Gübresi Üretmek

Tarım sektöründe oluşan büyük talep sebebiyle en kârlı iş fikirlerinden biri de solucan gübresi üretimi. Kırmızı Kaliforniya solucanı kullanılarak yapılan bu üretimde solucanların sayısı üç ayda bir ikiye katlanacağından kazanç da sürekli olarak yükselmiş oluyor. Zekice iş fikirlerinden biri olan solucan gübresi üretimi çiftçiler tarafından talep görüyor.

Kargo Hizmeti Vermek

Son dönemde online sipariş ve satışların rekor seviyeye ulaşmasıyla beraber kargo hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar, kargoculuk sektöründe yeni iş fikirlerinin ortaya çıkmasını sağladı.Bu yüzden bazı e-ticaret siteleri kendi araçlarıyla kargo hizmeti vermek isteyen bireysel çalışanları işe aldı. Uygun bir araç ve yeterli bir depo varsa sermayesiz olarak girilebilecek kazançlı bir iş.

Organik Ürün Satışı

Organik tarıma talep her geçen gün daha da artıyor. Doğal, sağlıklı ve organik şartlarda yetişen temel gıdalar evlerde daha çok tercih ediliyor. Bu da sektörde organik ürün satışının popülerliğini her geçen gün artırıyor. Organik gıda üretiminde, ambalaj malzemelerini ve mutfak malzemelerini ucuz ve kaliteli olanlardan seçmek masrafı azaltan bir etken. Bu yüzden Avansas’ta en kaliteli ve ekonomik gıda ambalaj malzemeleri mevcut.

 

Ek Gelir Kazanmanızı Sağlayacak Ek İş Fikirleri Nelerdir?

Halihazırda bir işi olanlar hem hobi olarak hem de ek gelir kazanmak için ek iş fikirleri arayışına girebiliyor. Çoğunlukla evde iş fikirleri kategorisine giren bu uğraşlardan en revaçta olanı takı tasarımı. Ucuza alınan malzemelerden şık tasarımlar yaparak satanların sayısı az değil. Yapılan tasarımları dijital formatta satmak da üretim ve gönderim masrafını sıfırlayan bir yöntem. Sticker ve dijital planlayıcı gibi yazdırılabilir ürünler üretip satmak ekonominize katkı yapmanız için uygun olabilir.

 

iş fikirleri

 

En Kârlı İş Fikirleri Nelerdir?

Tarıma dönüşün uzun vadede kazandıracağı düşüncesi her zaman dile getirilir. Eğer araziniz varsa ekip biçmek dışında toprağın verimini artıracak elemanları üretmek de kârlı olabilir. Örneğin; solucan gübresi üretimi, trüf mantarcılığı, yarasa gübresi üretimi ve evcil hayvan bakıcılığı en kârlı iş fikirleri arasındadır.

 

Pandemi Sonrası Yeni Normalde Kazandıracak İş Kurma Fikirleri Nelerdir?

Uzaktan Sağlık Danışmanlığı

Tele-sağlık danışmanlığı, online sağlık danışmanlığı ve online diyetisyenlik, pandemi döneminde oldukça fazla talep gören iş alanları olarak güçlenmeye devam ediyor. İnsanlar bu süreçte sağlık kurumlarına giderek sağlıkçılarla birebir temas etmekten kaçındıkları için uzaktan destek almayı tercih ediyorlar. İş fikirleri arasında favorilerden olan sağlık danışmanlığı sektörde kalıcı bir yer edinecek gibi görünüyor.

E-Ticaret

İnternet üzerinden verilen siparişlerin sayısında pandemi döneminde patlama yaşandığı biliniyor. Elinde ürün olan dükkân sahipleri internetten iş fikirleri arayışına giriyor. Bu durumda bir e-ticaret platformu kurarak müşteriye internet yoluyla ulaşmak uygun bir çözüm olarak görülüyor. İnternetten sipariş edilen ürünlerinizin sağ salim alıcıya ulaşması için en kaliteli taşıma kolileri ve bantlar Avansas’ta mevcut. Bununla birlikte faturalar, yazışmalar ve diğer işler için her türlü kağıt ve kartvizit baskı ihtiyacınızı da Avansas’tan giderebilirsiniz.

 

yeni iş fikirleri

 

Online Eğitim

Resmi kurumların da online eğitime geçtiği bu dönemde sadece örgün eğitim değil, kurslar da aksadı. Dil ve hobi kursları, sempozyumlar, sertifikalı eğitimler online hale geldi. Online eğitim vermek kurs açmaktan çok daha az masraflı olduğu için düşük sermaye sahiplerine iş fikirleri arasında yeni bir imkan doğmuş oldu. Profesyonel olarak online eğitim vermek için ihtiyacınız olan HP, Casper, Lenovo, Asus dahil olmak üzere birçok marka ve modelde bilgisayara Avansas’tan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayar Tamirciliği

Uzaktan eğitimin yayıldığı bu dönemde birçok insan ilk kez bilgisayarla tanışmış oldu. Bu da bilgisayar tamirine ve teknik desteğe olan talebi artırdı. Bilgisayar kullanıcılarının sayısının kalıcı olarak artması iş kurma fikirleri arasında bilgisayar tamiri dükkanı açmanın isabetli bir girişim olabileceğini düşündürüyor.

Bisiklet ya da Scooter Kiralama

Salgın hastalık sebebiyle toplu taşıma araçlarının kullanımı büyük oranda azaldı. Kısa mesafede otomobilin ucuz ve basit bir alternatifi olan bisiklet ve scooter kullanımı şehirlerde artış gösterdi. Bu talep pandemi sonrası dönemde de belli bir seviyenin altına düşmeyecek gibi görünüyor. Bu sebeple bisiklet ve scooter kiralama hizmeti vermek kazançlı bir iş fikri olabilir.

 

Sermayesiz İş Kurmak Mümkün Müdür? Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?

Her girişimcinin en büyük sorunu sermayedir. Yeterli sermaye bulamadığı için daha hayata geçmeden biten birçok iş fikri vardır. Peki sermaye şart mı? Çoğu zaman evet. Fakat sermayesiz ya da düşük sermayeli birçok iş fikri de bulunuyor. Eğer yeterli donanıma sahipseniz danışmanlık yapmak sermayesiz iş fikirleri arasında en kazançlı olanlarındandır. Bunun yanında, ikinci el eşya alım satımı yani spotçuluk özellikle öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde yapılabilecek düşük sermayeli bir iştir. Dropshipping de sermayesiz girişilen kazançlı işlerden biridir.

 

Tüm Zamanların En Zekice İş Fikirleri Nelerdir?

Birçok başarılı iş fikrinin arkasında onunla dalga geçen insanların yarattığı motivasyon vardır. Ekonomik durum, yeni trendler, hayat şartları tüketimi öyle bir noktaya getirir ki ne zaman neye talep olacağını bilemezsiniz. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Bugün dünyanın en büyük şirketleri ya yurt odalarında ya da ev garajlarında kurulup geliştirilmiştir. Amazon, Apple, Facebook gibi şirketlerin ortak özelliği, gelecekteki talebi görüp ona yatırım yapmalarıdır.

Sayısız örnekten en hayret verici olanı “Evcil Taş” olabilir. Gary Ross Dahl, herkesin evcil hayvanının evi kirletmesinden, çok bakım istemesinden ve bazen hasta olmasından şikayetçi olduğunu görerek asla ortalığı dağıtmayan ve hasta olup bakım istemeyen bir evcil hayvan ortaya çıkarıyor. 1975 yılında üzerinde nefes delikleri olan hoş bir karton kutu tasarlayıp içine bir taş oturtuyor. Bir de bakım kılavuzu yazıyor! İmkansız gibi gelse de ürün çok beğeniliyor ve üreticisini zengin ediyor.

 

Evde İş Fikirleri Nelerdir?

Dropshipping

Elinizde stok tutmadan online mağazalarda ticaret yapabilirsiniz. Hiç sermaye olmadan ya da dükkan açma, şirket kurma gibi zahmetlere girmeden tüm dünya pazarlarında ticaret yapılabilen dropshipping, zekice iş fikirleri kategorisine girecek cinsten.

Online Özel Ders

Örgün öğretimin dahi uzaktan gerçekleştiği günümüzde internetten özel ders vermek hem zaman açısından hem de rahatlık açısından oldukça makul görülüyor.

El İşi ve Online Satış

Evde örgü, dikiş, ahşap boyama ve el işi gibi işler yaparak ürünlerinizi çevrimiçi ortamda satabilirsiniz. Bunun için bir e-ticaret sitesi oluşturabilir ya da online pazar yerlerini kullanabilirsiniz. Hatta Etsy gibi siteler aracılığıyla dünyaya açılabilirsiniz. Ürünlerinizi kargolamak için ihtiyacınız olan taşıma kolisi, naylon ambalaj, koli bandı gibi ihtiyaçlarınızı ise Avansas’tan giderebilirsiniz.

 

En İyi Freelance İş Fikirleri Nelerdir?

Stok Fotoğrafçılığı

Eğer elinizde bir fotoğraf makineniz ya da ortalama üstü bir cep telefonunuz varsa yaratıcılığınızı kullanarak belirlediğiniz temalarla stok fotoğraf çekebilir ve telifle satış yapabilirsiniz.

 

 

Tasarımcılık

Bilgisayar başında mesai harcayarak logo tasarımı ve dijital tasarım gibi işler yapabilirsiniz. İşlerinizi online ortamda tüm dünyaya satabilir ya da freelance iş bulma sitelerinden sipariş alarak çalışabilirsiniz.

Editörlük

SEO uyumlu içerik yazarlığı, çevirmenlik, blog yazarlığı, redaksiyon gibi işler freelance iş fikirleri arasında geniş yer tutuyor.

 

Günümüzün En Yaratıcı İş Fikirleri Nelerdir?

Günümüzün ihtiyaçlarına, değişen taleplerine ve şartlarına göre yeni iş alanları doğuyor. Bunların arasında topraksız tarım, suda domates üretimi gibi yaratıcı iş fikirleri de var. Düğün fotoğrafçılığı, stil danışmanlığı, makyaj artistliği, tişört tasarımcılığı ve e-kitap yazarlığı gibi meslekler de var. İnsanların beğenilerini iyi analiz ederek başarılı bir tişört tasarımı yapıp talebe göre üretim yapmak günümüzde revaçta olan iş fikirlerinden biri.

 

İşyeri Açmak İsteyenler İçin İşyeri Açma Fikirleri Nelerdir?

Her girişimcinin hayali işyeri açmak. İş fikirleri arasında tercih yaptıktan sonra uzun bir araştırma yapmak gerekiyor. Ardından sıra ofisi açmaya geliyor. Her iş yerinin beyni olan ofiste olmazsa olmaz birçok araç gereç kullanılıyor. Bilgisayardan dosyalara, kağıtlardan ofis aksesuarlarına kadar birçok farklı ürüne ihtiyaç duyuluyor. Tüm bu ofis malzemeleri Avansas’tan en ekonomik şekilde alınabiliyor.

Oto Yıkamacı

Son dönemde sayılarında epey artış olan oto yıkama salonları düşük sermaye ve düşük masrafla varlık gösterebilen işletmeler arasında. Elbette lokasyon ve verilen hizmet de finansal başarı için çok önemli.

Fotoğraf Stüdyosu

Fotoğrafçılık, her dönemde ihtiyaç duyulan, özellikle yaz dönemi gibi düğün sezonlarında da talep gören bir hizmet olarak, iş fikirleri arasında yeri hiç değişmeyen bir yere sahip. Avansas’tan, stüdyolarda yoğun olarak kullanılacak fotoğraf kağıdı ve kartuşu kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Çiçekçi

Düğünlerde, açılışlarda, anmalarda, resmi törenlerde ya da özel günlerde artan çiçek talebi çiçekçi açmanın yeni iş fikirleri arasında en isabetlilerden biri olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla çiçekçi dükkanı açmak işyeri açma fikirleri arasında oldukça tercih edilen bir girişim.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster