Artık güne başlarken mutlu ve zinde hissetmek istiyorsanız yazdıklarımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü içlerinden bazıları bundan sonraki hayatınızda işinize yarayacak bilgiler olabilir.

İş, okul, sorumluluklar, ev, kahvaltı derken güne başlamak hiç de kolay olmuyor. Kimi zaman yataktan kalkmak istemiyoruz kimi zamansa dakikalarca boş boş etrafa bakınıyoruz. Tüm bunları yenmenin ve güne pozitif bir şekilde başlamanın bazı ipuçlarını sizin için bir araya getirdik. Eğer siz de bunları uygular ve devamını getirirseniz gününüz daha keyifli ve kolay geçecek demektir. İşte güne iyi başlamak için yapmanız gereken bazı şeyler:

uyku-duzeniUyku düzeni her şeyden önemli

Sağlam bir gece uykusu çekmeniz sabahları uykunuzu almanıza ve uyanma konusunda sıkıntı yaşamamanıza yardımcı olacaktır. Bunun için iyi bir yatağı masraf olarak görmek yerine her güne daha keyifli başlayacağınız bir araç olarak görün ve iyi bir yatak seçin. 6-9 saat arasındaki bir uyku hem REM evresi denen uykunun en önemli evresini tamamlamanızı hem de kendinizi dinç hissetmenizi sağlayacaktır.

gune-sporla-baslayinYataktan kalkmadan önce egzersiz yapın

Uyurken vücutta kan akışı ve hareket kabiliyeti yavaşlar. Sabah uyandığınızda kol, bilek, ayak ve bel bölgelerinizi yatakta hareket ettirerek kan akışını normal seviyesine getirebilir ve kendinizi zinde hissedebilirsiniz.
 

gunes-isigiBırakın gün ışığı odanıza girsin

Yatağınızı pencereden gün ışığı alabilecek şekilde bir yere koyarsanız sabahları güneş sizi uyandıracaktır. Gün ışığını gördüğünüz anda vücut ve beyin tepki verecek ve uyanmak için gerekli hamleleri yapacaktır.

 

 

muzik-dinleyen-adamKendinize keyifli bir sabah şarkısı seçin

Müziğin ruhun gıdası olduğundan bahsetmemize gerek yoktur. Sabah uyandığınızda size keyif verecek, dinlemekten haz aldığınız bir şarkıyı seçerek güne başlangıcı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Hem yataktan kalkmanıza hem de vücudunuzun uyanmasına yardım edecektir.

 

sosyal medyayi-kullanmayinYatakta sosyal medyayı kontrol etmeyi bırakın

Çoğu insan uyandığında sosyal medya hesaplarını kontrol eder. Ancak bunu yatakta yapmanız sizi tembelleştirecek ve yataktan kalkmanızı zorlaştıracaktır. Kahvaltı yaparken kontrol etmeniz size fayda sağlayacaktır.

 

kahvaltiKahvaltı günün en önemli öğünü

Sabahları güzel ve keyifli bir kahvaltı yapmak günün daha iyi geçmesini sağlayacaktır. Bir şeyler atıştırıp çıkmak yerine düzenli bir şekilde hareket ederek keyifli bir kahvaltı yapmanız gün içerisindeki stresinizi azaltacaktır. Ayrıca kahvaltıda meyve yemeniz de ekstra bir enerji katacaktır.

 

sohbet-eden-adamlarSevdiğiniz biri ile konuşun

Kendinizi motive olmamış hissediyorsanız sevdiğiniz birini arayın. Sesini duymak ve güzel bir sohbet etmek size iyi gelecek ve gününüzü pozitif bir şekilde yaşamanıza yardımcı olacaktır.

Özetle alarmları ertelemeyi bırakın, harekete geçin.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster