Minik ebatları ve canlı renkleriyle iş hayatını çok daha “çekilir” kılan post-it çeşitleri bazı ofisler için hayati önem taşıyor. Tek görevi hatırlatma olmayan, aynı zamanda ofislerdeki iş akışına da büyük katkılar sağlayan bu sevimli kağıt parçaları pek çok ofisin en çok kullanılan sarf malzemelerinin de başında geliyor. Elbette istisnasız her ofiste bu sevimli kağıtların rolü büyük! Fakat bazı ofislerde çalışanlar kadar önemli görevler üstlenebiliyorlar. En çok post-it kullanılan ofislerin hangileri olduğunu sıraladığımızda çok şaşıracaksınız. Çünkü bu çalışma alanlarında hatırlatma notlarının ne denli mühim olduğunu tahmin bile edemezsiniz.

1- Çağrı Merkezlerinde Post-it’ler Havada Uçuşuyor!

cagri-merkezi

Şaşırdınız mı? Çağrı merkezlerinde sadece telefon görüşmeleri yapıldığını ve bir bilgisayarın iş akışı için yeterli olduğunu düşünüyordunuz. Oysa hemen her telefon görüşmesi için bazı notlar alınması gerekir. Çağrı merkezi görevlileri de bu notlar için post-it’ler kullanır. Böylece hiç bir veriyi hafızalarına kaydetmek zorunda kalmazlar ki, bu yoğun tempoda zaten görüşme notları, sistem kodları gibi bilgileri hiç bir görevli aklında tutamaz. Yani post-it’ler olmazsa, çağrı merkezlerinde hayat felç olur!

2- Hukuk Bürolarında Davalar Post-it’lerden Sorulur!

evraklarda-postit

Bir hukuk bürosu düşünün ki, onlarca davaya dair araştırmalar yapılıyor, dosyalar toplanıyor ve hazırlanıyor. Duruşmalar, görüşmeler derken gün içerisinde pek çok bilgi ve dosya aktarımı yapılıyor. Bu yoğun tempoda duruşma tarihlerinden dava notlarına, dosya eksiklerinden güncel gelişmelere kadar her bilgi post-it’lere yazılarak kalıcı kılınıyor. Bu sayede düzenli bir ofis işleyişi de elde edilmiş oluyor. Hukuk bürolarında sadece belgelerin önemli olduğunu düşünüyorsanız, post-it’lerin hakkını yememek adına bir kez daha düşünün deriz.

3- Bir Reklam Hazırlığında Kaç Post-it Kullanılır?

posit-2

Yaratıcı bir fikir, firma talepleri ve bir tutam da post-it… İşte beklentileri karşılayan bir reklamın ana malzemeleri bunlar. Bir reklam hazırlığında kaç adet post-it kullanıldığını ne siz sorun, ne biz söyleyelim. Uzun lafın kısası post-it adı verilen bu renkli kağıtlar reklam ofislerinin vazgeçilmezidir. Her bilgisayarda minimum 10 adet üzeri hatırlanması gereken notlarla dolu yapıştırılmış post-it bulunur.

4- Taksi Şoförleri Her Adresi Aklında Tutuyor mu Sanıyorsunuz?

taksi

İşte sizi şaşırtan bir gerçek daha… Taksi duraklarında en çok kullanılan malzeme kağıt ve kalemdir. Gün içerisinde onlarca defa farklı adreslere gitmek durumunda kalan taksi şoförleri için hiç bir kırtasiye malzemesi kaliteli bir post-it kadar kıymetli olamaz. Gelen çağrıları ve adresleri minik bir post-it’e kaydeden görevli, taksinin içine yapıştırabilmesi için gidilecek adresi taksi şoförüne post-it eşliğinde ulaştırır.

5- Araştırma Şirketlerinde Post-İt Kağıtların Yeri Doldurulamaz!

serit-posit

Post-it not kağıtlarını icat eden Art Fry bu notlukları kitap sayfalarını işaretlemek için kullanmıştı. İşte bu gelenek halen yaşatılıyor. Öğrenciler, akademisyenler, kısacası eline kitap alan herkes yapışkanlı küp notlukları sayfaları işaretlemek ve gerektiğinde üzerine kısa notlar yazmak için kullanır. Haliyle araştırma ofislerinde de en çok kullanılan malzeme yapışkanlı post-it kağıtlar oluyor. Pratik bir işaretleme yöntemi haline gelmesi, küçük ve ucu ok şeklinde olan post-it’lerin de üretilmesini beraberinde getirdi.

İpucu: Post-it’ler Küserse Yapışmaz, Küstürmeyin!

Bu kadar post-it’lerden bahsetmişken size bir ipucu da verelim. Elinizdeki yapışkanlı küp notluklar bir türlü yapışmıyor, içe doğru kıvrılıp düşüyorsa, bu masum kağıdı küstürmüşsünüz demektir. Küsen post-it yapışmaz. Bu durumda ne yapıyoruz; küstürmemek için doğru şekilde çıkarıyoruz. Yapışkanlı tarafı üste gelecek şekilde elinize aldığınız post-it sayfasını alttan üste doğru değil, sağdan sola ya da soldan sağa çekme suretiyle ayırın. Böylece esneme yapmasını engellemiş olacaksınız ve post-it sayfası kolaylıkla yapışacak!

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster